Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670
A honlap fejlesztés alatt...
 
Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!
Köszönjük!

A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum tanárai és diákjai az elmúlt héten a Fenntarthatósági Témahét keretében projekthetet szerveztek. Az iskolában működő Munkacsoportok szervezésében valamennyi diák aktív részese volt a programoknak.

Az osztályfőnöki munkacsoport projektjének célja az iskola környékének megtisztítása, szemétszedés és a fűszerkert létrehozása volt, mellyel elsősorban az alsóbb évfolyamokat célozták meg, mivel a környezettudatos magatartás kialakítása a középiskola elkezdésének pillanatától fontos, hogy jelen legyen a nevelés, oktatás területén. A 9-10. évfolyamos diákok tanulmányaik következő éveiben is rendszeresen részt vehetnek ilyen vagy ehhez hasonló projektekben. A fűszerkert gondozása jól példázza a folyton megújuló alapanyagok által a természet körforgását és a fenntartható szemléletet.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata 18. alkalommal rendhagyó módon szervezte meg az Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozót. Az eseményhez kapcsolódóan a Krúdy a cukrász képzésben résztvevő 10.f. osztályos tanulókkal indult. A pályamunkákat a Trianon 100 téma köré kellett felépíteni.
Az elkészült műveket komoly szakmai zsűri értékelte, figyelembe véve a látványelemeket, dekorációkat, díszítést és a pályázati felhívásban szereplő „Trianon 100” téma megjelenését.
 
Verseny eredmények:
II. Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum "Egy vérből" csapata: Csepregi Debóra, Nagy Flóra, Stipkovits Natália
IV. Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum "Hazafiak" csapata: Bóni Mira, Csatári Bertold
Különdíj a győri Metro Nagykereskedelem felajánlásából : Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum "Hazafiak" csapata

Könyvtárhasználati foglalkozások az iskola könyvtárában

A 9. évfolyamos osztályok az őszi időszakban rendhagyó osztályfőnöki óra keretében ismerkednek meg az könyvtári rendszerekkel, a könyvtár jelentőségével, szolgáltatásaival. A tanulmányokhoz, gyűjtőmunkához, továbbtanuláshoz nélkülözhetetlen információkat kaptak például a WEB 2.0 –ás könyvtári szolgáltatásokról. Ebben az évben az új egészségügyi szabályokat figyelembe véve az osztályok két csoportra osztva vettek részt a foglalkozáson. Az egyik csoport a könyvtári aulában a Pető Gyűjtemény több száz éves eszközeivel ismerkedett. Az időutazás során a Győrhöz kötődő érdekes cukrászati emlékeket próbáltak ki, a kávézás régi szokásait elevenítették fel. Lapozgatták a régi kézzel írt recept gyűjteményeket, Ring Etelka 1905-ben kaligrafikus betűkkel írt sütemény receptjeit, így átérezhették a „boldog békeidők” hangulatát.  

A foglalkozásokat Hajnóczky Mónika, Magdics Erika és Somogyi Krisztina szervezi.

Pető Gyűjtemény bemutatása

Iskolánk 9.T osztálya az utolsó nyári napokat kihasználva csapatépítő sárkányhajózásra ment osztályfőnökük (Lövészné Takács Eszter) és testnevelő tanáruk (Szilágyi József) kíséretében. A szárazföldi oktatás után élményevezés, majd verseny következett. A diákoknak feledhetetlen élményben volt részük.

Köszönjük az Arrabona Sárkányhajó Clubnak a lehetőséget!!

120088669 335924084279895 5408774733077124751 n

Múlt pénteken iskolánkból mintegy 90 diák vett részt Dr. Zacher Gábor előadásán, ami rendkívül informatívnak bizonyult.

A rendezvény természetesen a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett zajlott. Szó volt a jelenlegi vírushelyzetről, amit Dr. Zacher Gábor izgalmas kísérletekkel és külföldi adatokkal alátámasztva tett érdekessé. Megemlítésre kerültek a különböző függőségek, mint például az alkoholizmus, a drogfüggőség és a dohányzás. Ezeket személyes tapasztalataival színesítette, amik humorosak és tanulságosak voltak.

Az résztvevők közül mindenki élvezte az előadást, senki nem bánta meg, hogy eljött, mert ez nemcsak szórakozás volt, hanem hasznos időtöltés is.

Nárai Petra 11.I

zacher

2020. szeptember 19-én került megrendezésre a Haller Gaszto Kupa, melyen iskolánk diákjai nagyon szép eredményeket értek el:

Pincér csapatunk EZÜST érmes és KÜLÖNDÍJAS lett.
A csapat tagjai:
Hangyál Zoltán 12.H
Paizs Dániel 3/11.E

A szakács egyéni versenyen:
Máté László 11.H osztályos tanuló ARANY érmet,
Szabó Péter Ákos 3/11.D osztályos tanuló pedig EZÜST érmet szerzett.

A versenyzőket felkészítette: Bódis István Sándor

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáruknak!

119784614 3360663577333632 4810521544200376868 n

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok